A futball mindenre gyógyír!
2016. március 30. írta: A FutballKutató

A futball mindenre gyógyír!

Alkalmatlan a profi futballra, ám nincs körülötte kerítés, biztonságiak és még lelátók sem. A WC-t nem lehet lehúzni és mindenütt amerre a szem ellát, pusztuló vagonokat fedezhetünk fel. Az egykori depó leghasznosabb része minden héten egyszer életre kel és felidézi a romantikus idők futballját Belgium egyik Isten háta mögötti vidékén.

img_7588.jpg

A helyi klubot (NV Sobemai) egy gépipari vállalat után nevezték el Bogardenstraatban, ahol egy tipikus "vasárnapi csapat" működik, akik a játékot a másnaposság ellenszereként alkalmazzák. A ’Pub Team’ becézés mindenesetre nem ezt az állítást gyengíti…

Nem létezik tabella, eredmények, vagy éppen gólkülönbség, sőt a mérkőzések általában a kifulladás első jeléig, vagyis 60 percig tartanak. A mindenkori játékvezetők kiléte is az összecsapások előtti kiegyezések eredménye. A Belga Királyi Labdarúgó Szövetségnek (RBFF) még csak tudomása sincs az itt zajló eseményekről, persze abban az esetben nem is engedélyezné.

A klub valaha városi környezetben örvendeztette meg a nagyérdeműt, de 1973-ban kényszerűségből elhagyták kényelmes otthonukat. Az együttes elnöke - Edelharte de Lille – azt javasolta, hogy költözzenek egy vasúti szerelvényekkel megspékelt területre, amelyre vidámparkot álmodott. Vágya, a cég csődje és 2008-ban bekövetkező halála miatt sosem valósult meg, ám a hely továbbra is családja tulajdonába maradt. A ’Rozmárok’, a ’Pitbull’, vagy az ’Úttörők’ elleni csaták azonban még a korábbiaknál is kedvesebb örömöt jelentenek kitartó híveiknek.

img_7603.jpg

A lassan józanodó spori tévedéseit a mérkőző felek kölcsönösön javítják, a "gyógysör" pedig bármilyen arányú vereséget orvosol. A szikrázó napsütés és a frissen nyírt gyep illata okozta merengés minden futballfüggő emlékeibe örökre bevési e felbecsülhetetlen élményeket.

img_7592.jpg

img_4497.jpg

img_7660.jpg

(Sajnos utólag össze kell törnöm eme idilli képet, hiszen a vagonokat több mint egy éve elszállították a helyszínről, ezzel felszámolva a természet, a fejlődés és a futball harmonikus összképét.)

 

Forrás: laurencereade.wordpress.com

Ha még több kuriózumnak számító foci-témára vagy kíváncsi, akkor látogass meg a Facebookon is: https://www.facebook.com/futballkutato

A bejegyzés trackback címe:

https://afutballkutato.blog.hu/api/trackback/id/tr138547238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása