Ő a futballtörténelem legnagyobb szélhámosa!
2014. december 30. írta: A FutballKutató

Ő a futballtörténelem legnagyobb szélhámosa!

Fegyvere a bája és furfangos trükkjei, amelyekkel a klubokat meggyőzte, hogy leigazolják. A neve: Carlos Henrique Kaiser. A brazil, aki futballtudás nélkül akart futballista lenni.

Kis srácok milliói álmodoznak arról, hogy egyszer profi játékosok lesznek, azonban legtöbbjük tehetség hiányában hamar feladja.
Carlos Henrique Kaiser - aki Franz Beckenbauer után kapta nevét - azonban sosem adta fel.

10556264_587691238007275_2351172548034120581_n.jpg
Mint Leonardo Di Caprio a Kapj el, ha tudsz c. filmben, úgy használta képességeit, hogy barátokat szerezzen. Kaiser stratégiája egyszerű, ugyanakkor hatásos volt. A 80-as évek elején összebarátkozott néhány híres játékossal, mint például Romário, vagy Edmundo. Valahányszor új csapathoz igazoltak, próbálták meggyőzni aktuális klubjukat, hogy 3 hónapos próbaszerződés erejéig alkalmazzák a ”Császárt”, aki a szignózást követően általában azonnal jelezte, hogy pár hétre szüksége van ahhoz, hogy formába lendüljön...

Egyszer, miután az első hónap eltelt, Kaiser megjelent egy edzésen, de nem volt benne sok köszönet. „Kaptam valakitől egy passzt, de messze eldurrantottam a labdát” állítja egy Globoban megjelent interjúban. Persze egyből sérültet jelentett és azt közölte orvosaival, hogy 20 napos gyógykezelésre van szüksége. Muszáj volt hinni neki, mert nem rendelkeztek MRI-vel, amely megcáfolta volna őt.

„Pinocchio kispályás hozzá képest. Ez a srác a futball legnagyobb szélhámosa." nyilatkozta egyik barátja, Ricardo Rocha.

Kaiser természetesen a saját csapattársait is hülyítette. Játék-mobiltelefon segítségével imitált angol interjúkat és el tudta hitetni mindenkivel, hogy európai gárdák érdeklődnek iránta, hiszen senki nem tudott semmilyen idegen nyelven. Egyik orvosa azonban egyszer lebuktatta, persze hogy repülnie kellett. Ő azonban egyszerűen egy másik klubhoz igazolt, ahol megismételte az általa kreált szituációkat és így folytatta ezt a Flamengónál, Vasconál, Palmeirasnál, vagy éppen a Fluminensénél is. Mialatt a Bangu alkalmazásában állt egy elég szokatlan dologgal kellett szembesülnie, szerepelt az egyik mérkőzésre nevezett keretben. „Az edző biztosított arról, hogy csak a kispadra kell leülnöm, ám amikor a csapatunk vesztésre állt, odaszólt nekem. Melegíts!” A pályára lépve, képességek hiányában valamit tennie kellett, de nagyon gyorsan.

„Észrevettem, hogy a szurkolók kikezdték saját csapatukat, ezt kihasználva azonnal szóváltásba keveredtem velük.” Eredménye nem lehetett más, mint a kiállítás. Mikor a klub elnöke, Castor de Andrade számon kérte, Kaiser akkor sem esett kétségbe:
„Isten adott nekem egy apát, aki elhunyt, de kaptam tőle egy másikat.” célzott ezzel Andradéra. „Soha nem fogom engedni, hogy apámat tolvajnak nevezzék, de a drukkerek pontosan ezt tették és ezt nem hagyhattam.” Andrade e cselekedet egy 6 hónapos hosszabbítással díjazta...

Néhány évvel később Kaiser megirigyelte a legnagyobb brazil sztároktól európai szerződéseiket, ezért úgy döntött, hogy az öreg kontinensen is szerencsét próbál és a francia Gazelec Ajacciohoz igazolt. Itt sem akart csalódást okozni, így elővette a régi trükköt. Az első labdaérintés után összezuhant a pályán, így az edző nem tehetett mást, mint jegelte játékosát.

Ezt követően néhány évig még maradt az Ajacciónál, amelynek színeiben 20-szor szerepelt a francia másodosztályban, végül visszatért Rióba és véget ért lenyűgöző karrierje, melynek során a legendás csatár NULLA gólt szerzett! 

(Forrás: 4dfoot.comsportskeeda.com)

 

Ha még több kuriózumnak számító foci-témára vagy kíváncsi, akkor látogass meg a Facebookon is: https://www.facebook.com/futballkutato

A bejegyzés trackback címe:

https://afutballkutato.blog.hu/api/trackback/id/tr927022239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2016.12.31. 20:55:24

Tényleg mi volt az igazi posztaja, at ami a poszt végén van, csatár?
Ha igen, akkor tényleg nagy spieler, mert 0 gólos támadóként eladni magadat ne kispályás dolog. :)
süti beállítások módosítása