Hangulat nélküli szurkolók; szurkolók nélküli hangulat
2016. március 15. írta: A FutballKutató

Hangulat nélküli szurkolók; szurkolók nélküli hangulat

Tudathasadásos hétvégén vannak túl a magyar futball kijózanodott szerelmesei, hiszen amellett, hogy negatív rekordokat döntöget az elsőosztályú bajnokság nézettsége, egy harmadosztályú bajnokin annyi szurkoló ünnepelt a lelátón, mint ahányan melankolikusan szotyizgattak az NB I aktuális fordulójában, EGYÜTTVÉVE!
img_20160312_162035.jpg

De hol a tömeg?

Bár a hosszú hétvégét tervezgetve Csepel is szerepelt úticéljaim között, ám mégis egy olyan helyszínre siettem futball-lázban égve, amely minden idők egyik leggyérebb látogatottsági eredményét produkálta.

348 fizető néző! Vagyis, ha pontosak akarunk lenni, akkor éppen nem fizető, ugyanis a Dunaújvárosba száműzött MTK-Haladás izgalmaiért egyetlen fityinget sem kellett fizetni az ez után érdeklődőknek. A kedvezmény azonban nem hozta meg sokak kedvét, pedig valóban ki-kimérkőzésnek ígérkezett a felsőházi csata. ”Hazai” oldalon gyúróstól, büféstől, Torghelléstől és FutballKutatóstól alig háromszázan ücsörögtünk a tribünökön, míg a vendégszektorban szintén csak a lézengés volt jellemző. A kisebb csoportokban tömörödő ezerfejű olykor kurjongatva és leginkább a gólok idején elszakítva az istrángot törte meg Acélváros - gyárkémények füstjébe burkolózó - csendjét.

img_20160312_162320.jpg

Változatos, hibáktól nem mentes, legfőképpen a kék-fehér híveket szórakoztató játék zajlott a kiváló talajú pályán, amely harmincezer ember előtt, akár még Nyugat-Európában is megállta volna a helyét. De ennek a harmincezernek még a századrésze sem volt rá kíváncsi, mint ahogyan arra a másik öt meccsre sem, amelyet szintén aznap rendeztek.

A meccsre járás itthon egyre inkább kikopik a divatból. Remélhetőleg nem végleg.

Album (MTK - Haladás, NB I 25. forduló, 2016.03.12., 15:30)

jegy_1.jpg

img_20160312_170637.jpg

img_20160312_170625.jpg

img_20160312_171648.jpg

Ha még több kuriózumnak számító foci-témára vagy kíváncsi, akkor látogass meg a Facebookon is: https://www.facebook.com/futballkutato

A bejegyzés trackback címe:

https://afutballkutato.blog.hu/api/trackback/id/tr738480312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása