A csokigyár legszebb terméke
2017. január 11. írta: A FutballKutató

A csokigyár legszebb terméke

A kakaó émelyítő illata járja át az egész környéket, szinte késztetést érzünk, hogy harapjunk egy nagyot a levegőbe. A csokigyár már lassan 200 éve édesíti az itt lakók életét és látja el a világot finomabbnál-finomabb termékekkel, ráadásul székhelye, Birmingham városa a földkerekség második legnagyobb édesipari márkája lévén vált messze földön híressé. Kínálatában több évtizedes múltra visszatekintő készítmények szerepelnek, ám 1994-ben egy olyan saját portékával jelentkezett, amely leginkább a futballt kedvelők körében aratott osztatlan sikert. Egyik legfrissebb gyártmánya a labdarúgóklubja, amelynek színeiben sztárcsatár is nevelkedett már.

img_6824a_1.jpg

A Cadbury vállalatról felesleges is lenne ódákat zengenem, hiszen apró részletekig kiterjedő írásokat találhatunk történelméről és hódításáról az édesiparban, a sportban betöltött szerepéről viszont annál kevesebbet. A '90-es évek közepén Cadbury Athletic FC néven focicsapatot alapítottak, amely azonnal megkapta a márka színeit (lila és fehér), valamint a logóját is címerként használhatja. Az angol piramisrendszer 12. osztálya kitűnő szintet jelentett az éppen piacra dobott gárdának, amely hamar elkezdett felfelé kapaszkodni és 2006-ra már a kilencedosztály jeles képviselőjének számított, ahol manapság is megmérettetik. A nagyok játékába egy év múlva kóstolhatott igazán bele, de csak az első selejtezős körig jutott az FA-kupában, ahonnan azóta sem sikerült továbbverekednie magát.

Nem túl prominens történet, úgy is mondhatnánk egyáltalán nem tűnik ki a hasonszőrű együttesek közül, viszont híres névadója mellett birtokol egy aduászt is, amely valóban az egyedi klubok közé emeli. Pályájának környezete, pontosabban a mellette álló pavilon olyannyira lenyűgöző, hogy groundhopperek százai keresik fel évről-évre csak azért, hogy lencsevégre kapják. Mit is mondhatnék, csakugyan magával ragadó a bája, ahogy a közegbe nem illő épület vonalai és színei kifestik a teret és akaratlanul is időutazásra késztetik az embert. A szigetországi foci romantikus időszakát idézi, amiért kijárunk egy amatőr meccsre: az őszinte fociért, amely mint tudjuk, a színfalak mögött játszódik.

 

Az összezavaró aromák keverékében edződő játékosok közül indult a Liverpool jelenlegi támadója, Daniel Sturridge is. Vélhetően édes emlékekkel gondol vissza erre a korszakra.

sturridge.jpg

Életképek a 'Csokiemberek' mindennapjaiból

img_0640a.jpg

cadburys.jpg

pb238070a.jpg

img_6907a.jpg

img_6656a.jpg

Képek forrása: inbedwithmaradona.com

Ha még több kuriózumnak számító foci-témára vagy kíváncsi, akkor látogass meg a Facebookon is: https://www.facebook.com/futballkutato

E-mail: futballkutato2010@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://afutballkutato.blog.hu/api/trackback/id/tr5912119041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása