Belgiumban nem csak beszélnek a fociról
2014. augusztus 23. írta: A FutballKutató

Belgiumban nem csak beszélnek a fociról

És valóban! Ennek ékes példája az idei VB, de akár említhetnénk azt is, hogy a válogatott játékosai mind-mind Európa élklubjaiban szerepelnek. Kiváló összetétel, nagyszerű háttérmunka, mert elvitathatatlan, hogy valamit nagyon eltaláltak az Ardennek mentén. És kilövésre készen a legújabb generáció! Nem mint hogyha Hazard, Lukaku, vagy éppen De Bruyne olyan idősek lennének. A hazai bajnokság szó szerint hemzseg a tehetségesebbnél-tehetségesebb játékosoktól, akik közül most egy valakit emelnék ki: YOURI TIELEMANS!

youri-tielemans-ist-das-mittelfeld-juwel-des-belgischen-fussballs_43053.jpg

Jegyezzük meg a nevét, mert ha csak valami szörnyű sérülés nem hátráltatja, akkor valószínűleg már a következő szezontól valamelyik nyugat-európai elit csapat szurkolóit fogja boldogítani.

Csak egy pár adat róla: az elmúlt szezonban 29 mérkőzésen szerepelt az Anderlecht színeiben, 21-szer kezdőként – 16 esztendősen (!). Szintén tavaly debütált a Bajnokok Ligájában is, mint a valaha volt legfiatalabb belga játékos. 2012-ben még a belga U15-ben játszott (4/2), 2012/13-ban U16 (10/8) és 2013-tól már az U21-es válogatott tagja (3/0). Kiváló adottságokkal rendelkezik, egy tipikus 10-es, aki hihetetlenül jól lát a pályán, nagyszerűen hozza helyzetbe társait és nagyon pontosan céloz. Idén mind a 4 bajnokit végigjátszotta és 1-szer talált a hálóba.

Azonban a csapattársakról is érdemes 1-2 szót szólni, de nem vinném túlzásba és csak egy elég beszédes adatot említenék: a kezdő tizenegy átlagéletkora 22,3 év (!). A jelenleg is listavezető és a Bajnokok Ligája csoportkörére készülő lila-fehérek fiatal kerete csak egy a sok közül, hiszen szinte mindegyik első osztályú gárdára igaz ez a jelző.

A belga futball fejlődése és iránya egyértelmű. Az elkövetkezendő években, évtizedekben Európa élvonalában kell számolnunk a ”vörös ördögökkel” és bár klubcsapataik továbbra is csak mellékszereplők lesznek a nemzetközi porondon, de játékosaik egyre növekvő számban az európai sztárklubok színeiben fognak nagy sikereket elérni.

Az előrelépés itt tényleg megkérdőjelezhetetlen!

Nem szégyen másolni a jó példát...

 

(Fotó: fussballtransfers.com)

Ha kuriózumnak számító foci-témákra vagy kíváncsi, akkor látogass meg a Facebookon is: https://www.facebook.com/futballkutato

A bejegyzés trackback címe:

https://afutballkutato.blog.hu/api/trackback/id/tr16629999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása